Úszóangyal
,, Aki nem tűz maga elé elérhetetlen célt, az az elérhetőt sem éri el!"
                                                                                              Széchy Ferenc ,, úszópápa"

                                Miért hasznos az úszás?

 

1. Egészséges testmozgás

Gyakorlatilag a test összes izmát megmozgatja. Javítja az általános erőnlétet, és pozitívan hat a szív- és érrendszeri betegségekre.

Egy tökéletes fitnesz program, serkenti a pulzusszámot és az izomműködést.

2. Csökkenti a stresszt

Sokan találják megnyugtatónak a vizet, mert csökkenti a stresszt és a feszültséget. Az ember ilyenkor csak magával foglalkozik, megmozgatja minden porcikáját, miközben élvezi a víz ringató hatását.

A stressz evésre ösztönöz, ezért duplán fogyókúrázhatunk úszással, egyrészt kalóriákat égetünk, másrészt csökken az étvágyunk!
 

3. Égeti a kalóriákat

Úszással egy óra alatt kb. 450 kalóriát égetünk. A versenyúszók és gyakorlott sportolók akár 900 kalóriát is elégethetnek egy óra úszóedzés alatt.

Tehát minél keményebben csinálod, annál többet fogysz!
 

4. Feszesíti az izmokat

A víznek 14%-al nagyobb az ellenállása, mint a levegőnek, ezért ebbők a szempontból hatékonyabb az úszás, mint a levegőn végzett kardioprogramok, hisz nagyobb erőfeszítést kell tenni a mozgáshoz.
 

5. A test rugalmasabbá válik

Amíg égeted a kalóriákat a medencében, az izületeid keményen dolgoznak, főként a vállad, a csípőd és a törzsed.

Ettől az ismétlődő mozgássorozattól egész tested rugalmasabbá válik.
 

6. Mentális előnyök8

Az úszás egyfajta meditáció, mert e tevékenység alatt egyetlen dolgora koncentrálsz, nincsenek zavaró tényezők. Arra kényszerít, hogy szabályozd a légzésed, és lehetővé teszi az egy valamire való koncentrálást, szabályozza a szívritmust.

Az úszás tehát csökkenti a stresszt, úgy érzed tőle, hogy nyugodt vagy és felfrissült.
 

7. Szórakoztató

Attól, hogy csak siklasz a vizen, minden feszültségtől megszabadulsz. Az úszás vidám, szórakoztató tevékenység, nagyszerű módja a szocializálódásra. Akár meleg időben a tengerparton, akár egy fedett uszodában, a víz vonza az embereket.

Csatlakozz egy vizi aerobic programhoz, vagy próbálkozz a profi úszással, és biztosan új emberekkel fogsz megismerkedni, új barátokat szerezhetsz.
 

8. Bárki meg tudja csinálni

Kortól, súlytól, képzettségi szinttől függetlenül úszni mindenki tud. Kiváló választás mindazok számára, akik szeretnének     egy relaxáló, kellemes testmozgást végezni.
7
A túlsúlyos emberek, a fogyatékkal élők, terhes nők és idősek is bátran úszhatnak.
 
 
 
 

9. Hosszú élet

Egy közelmúltban végzett tanulmány szerint azok, akik életükben rendszeresen úsztak, hosszabb ideig élnek. A tanulmány több mint 40.000 férfit vizsgált 20-90 év közt.

Az úszók 50%-al kisebb valószínüséggel haltak meg 32 éves periódus alatt, mint azok, akik rendszeresen futottak vagy sétáltak.
 

9. Hosszú élet

Egy közelmúltban végzett tanulmány szerint azok, akik életükben rendszeresen úsztak, hosszabb ideig élnek. A tanulmány több mint 40.000 férfit vizsgált 20-90 év közt.

Az úszók 50%-al kisebb valószínüséggel haltak meg 32 éves periódus alatt, mint azok, akik rendszeresen futottak vagy sétáltak.

10. Maga az úszás

Az úszás az, ami a legtöbb izomra hatással van, főleg akkor, ha gyakran változtatod az úszásnemet. Szintén látványos eredményeket érhetünk el vele rövid időn belül, viszont nem árt ügyelni a helyes fejtartásra közben, mivel meglehet, hogy az álomalak mellé komoly nyaki gondokkal gazdagodsz.

Sokan azért nem választják az úszást, mert félnek   attól, hogy hatására férfiasan széles háttal fognak rendelkezni, pedig ez inkább a versenysportolókra igaz. Ha Te mégis hajlamos vagy rá, akkor ne űzd    olyan rendszerességgel, és egészítsd ki már mozgásformával.
 
 
 
 
 
 3
 
 
 

 

Hírek

  • Úszás!

    Ússzatok minél többen! 3x1 SPORT!!!!!!

Szavazás

Mikor lett olimpiai bajnok Gyurta Dani?
2012
2006
2001
2000
Asztali nézet